602 737 791

Zimní příslušenství pro bezpečnou cestu

S příchodem lyžařské sezóny si dovolujeme vám připomenout vhodnou zimní výbavu pro bezpečnou cestu do horských oblastí. 

Zimní příslušenství pro bezpečnou cestu

Základem jsou samozřejmě kvalitní zimní pneumatiky s dostatečnou hloubkou dezénu. Občas ale ani ty nestačí a obzvlášť v horských oblastech se můžou hodit zimní řetězy. Na některých úsecích je jejich použití dokonce povinností. Doporučujeme si nasazování řetězů vyzkoušet dopředu v teplé garáži předtím, než vyrazíte do hor. Postup pro jejich montáž najdete v našem článku.

 

Skvělou alternativou sněhových řetězů mohou být také textilní sněhové řetězy AutoSock, a to hlavně díky jejich rychlé montáži i demontáži z kol vozu. Další výhody a informace o tomto produktu se dočtete v našem článku na toto téma – textilní řetězy AutoSock.

Nezapomeňte si také zkontrolovat povinnou výbavu svého vozu, do které momentálně spadá reflexní vesta, výstražný trojúhelník a lékárnička. U lékárničky už není potřeba kontrolovat datum expirace, pouze musí obsahovat těchto 7 povinných prvků: obvaz hotový s jedním polštářkem, obvaz hotový s dvěma polštářky, cívka hladké náplasti, pryžové škrtící obinadlo, pryžové latexové) rukavice, nůžky a isotermická fólie.

Vyhněte se nepříjemnostem s nestartujícím autem a věnujte pozornost také své autobaterii, která obzvlášť v těchto chladných dnech dostává poměrně zabrat. Doporučujeme baterii občas dobít, a to hlavně v případech, kdy jezdíte kratší trasy a nestihne se tak dobít během jízdy. V případě starší baterie zvažte nákup novější. Jedná se o preventivní investici pár stovek korun, která vám v horských střediscích v zahraničí může ušetřit nemalé peníze za odtah. Zvažte také startovací kabely. Když už by se vám baterie vybila, jedná se o jedinou záchranu mimo servis.

Přejeme vám šťastnou cestu.