602 737 791

Autosedačky. Nově v sortimentu Mojepneu

V Mojepneu nám záleží nejen na kvalitě a jízdních vlastnostech nabízených produktů či příjemném zážitku z jízdy, který vám dokáží zprostředkovat. Záleží nám také na bezpečnosti. Proto jsme se rozhodli rozšířit náš sortiment o dětské autosedačky – aby si jízdu užili v pohodlí a bezpečí i vaše děti. 

Autosedačky. Nově v sortimentu Mojepneu

Proč používat dětské autosedačky?


I dnes se setkáváme s názory, které používání autosedaček relativizují argumenty o starých dobrých časech, kdy taková „nepohodlná, nevzhledná zbytečnost“ nebyla potřeba. Doba se naštěstí mění a krom zákonné povinnosti jejich užití u všech dětí do výšky 150 cm nebo 36 kg váhy se objevuje čím dál více zodpovědných řidičů – rodičů, kteří dbají na co nejvyšší možnou bezpečnost svých potomků a dětské sedačky vyhledávají bez nutného tlaku zákona. Sedačky už dávno nejsou neohrabané, nepohodlné a nevzhledné. O jejich vysoké bezpečnosti snad není nutno diskutovat. Několik praktických informací a konkrétních dat si ale neodpustíme.

Dobře vybraná a v automobilu správně umístěná a upevněná dětská autosedačka nejen snižuje pravděpodobnost vážného zranění dítěte při autonehodě. Dokáže mu i zachránit život.

Při prudkém zabrzdění „letí“ v autě vše nepřipevněné prudce dopředu – známý fakt, který si na vlastní kůži vyzkoušel nejeden motorista. Je jasné, že stejná síla působí i na řidiče a jeho spolujezdce včetně malých ratolestí.

Jako příklad uveďme náraz v rychlosti 50 km/h, kdy je v autě přítomno dítě o váze 10 kg. V tuto chvíli na něj působí stejná síla, jako by vážilo 300 kg. Z toho vyplývají dvě skutečnosti – dítě rozhodně neudržíte v rukou. Stejně tak použití běžných bezpečnostních pásů pro dospělé není dobrým řešením. Ba naopak. Za stejných podmínek dochází ke zlomeninám i u dospělého člověka, popisovat, co se v takovém případě stane s křehkým tělem dítěte snad není potřeba. K tomu je nutné doplnit nepříjemnou skutečnost, že pro dítě může být smrtelný náraz už při rychlosti 15 km/h. Ve chvíli, kdy není připoutáno ke správně upevněné autosedačce a dojde k nárazu v rychlosti 50 km/h, je situace srovnatelná s jeho pádem z desetimetrové výšky.

 

 Maxi Cosi 1

 

Dítě v autě bezpečně


Naštěstí se takovým fatálním následkům dá vyvarovat poměrně jednoduchou cestou – dětskou autosedačkou. Připravte se na to, že během dospívání dítěte ji budete potřebovat asi 2–3x vyměnit. To je ale jediná drobná nepříjemnost, která je v porovnání s násobně nižším rizikem zranění vašeho dítěte zanedbatelná. Nehledě na to, že krom bezpečnosti dnes autosedačky nabízejí také vysoký standard pohodlí i krásný design, který vaše vozidlo zútulní pro potomka a polahodí vašemu oku. Ten klid na duši, který vám přinese pocit bezpečí, ten je k nezaplacení.

Abychom naplnili všechna uvedená kritéria, tedy bezpečnost, kvalitu, pohodlí a moderní design, vybrali jsme si pro vás k distribuci ověřené a certifikované značky Maxi-Cosi a Avionaut.

 

maxi cosi 2

 

Maxi-Cosi je oceňovaná firma specializující se na vývoj a výrobu dětských autosedaček a kočárků, která vznikla v Nizozemsku roku 1968. Od svých počátků je charakteristická inovativním přístupem a neustálou snahou o zdokonalování svých výrobků. V první polovině 80. let uvedla na evropský trh první dětskou autosedačku pro miminka a dodnes je oblíbený její cestovní koncept tři v jednom – Maxi-Taxi podvozek pro dětskou autosedačku – vajíčko, který lze používat také jako golfový kočárek. Na vývoji produktů z širokého portfolia Maxi-Cosi se podílí přední odborníci na bezpečnost z celého světa. Jejich cílem je vytvářet produkty, které jsou jednoduché, praktické a především bezpečné. Proto jsou dětské autosedačky Maxi-Cosi mezi rodiči tak oblíbené, což potvrzuje dlouhá řada ocenění za kvalitu i design získaná v nezávislých spotřebitelských testech.

 

Avionaut I

 

Autosedačky rodinné firmy Avionaut jsou charakteristické vysokým důrazem na bezpečnost, kvalitu použitých materiálů a ergonomii. Díky tomu dokáží růst spolu s dítětem a přizpůsobují se jeho požadavkům. Vznikají v Evropě ve spolupráci s projektanty a konstruktéry, kteří své zkušenosti nabyli v leteckém průmyslu. Neustálý vývoj a užití nových technologií jde ruku v ruce s řadou vlastních patentů, díky kterým jsou autosedačky Avionaut nejen bezpečné, ale také pohodlné pro dítě. Zvukovými signály varují před chybným upnutím, zesílenými prvky chrání dítě a minimalizují pravděpodobnost samovolného uvolnění v krizových situacích.

 

Avionaut 2