602 737 791

Zemědělské pneumatiky Mitas

Přestože portfolio českého výrobce pneumatik Mitas zahrnuje celou škálu kvalitního obutí nejen průmyslových strojů, je známý především pro své špičkové zemědělské pneumatiky. Proč jsou pro koncové uživatele tak atraktivní?

Zemědělské pneumatiky Mitas

Tradiční český výrobce Mitas se specializuje se na výrobu zemědělských, mimosilničních a stavebních strojů, vysokozdvižných vozíků, lehkých nákladních automobilů, motocyklů a některých typů letadel. Největší obliby se však dostává jeho obutí pro traktory a nákladní automobily, které jsou nejprodávanější v České republice.


Proč jsou agro pneu Mitas tak oblíbené?

Odpověď není náročná: Mitas již léta prokazuje schopnost rychle reagovat na současné trendy ve vývoji zemědělské techniky. Díky tomu dokáže podpořit její výkon, zamezit snížení produktivity, zvýšení provozních nákladů či snížení výnosů.

Značka zároveň klade při vývoji důraz na maximální ochranu půdy, dostatečnou přilnavost, optimální spotřebu paliva, vysoký uživatelský komfort a samočistící schopnosti.

Nabídka obutí pro zemědělské stroje Mitas zahrnuje ucelené řady obutí pro lesnické stroje, sklízecí mlátičky, přívěsy či multifunkční komunální a zemědělsko-průmyslové traktory.

 

Traktory

Traktorové pneumatiky Mitas jsou navrženy speciálně pro potřeby zemědělců. Díky své pokročilé konstrukci pomáhají šetřit čas, peníze i půdu. K nalezení je mezi nimi řada typů radiálních a diagonálních traktorových pneumatik standardní i pokročilé konstrukce s univerzálním i trakčním dezénem vyznačující se vysokou odolností. Lze je tak používat v nejnáročnějších podmínkách agrolesnictví, průmyslu a dalších odvětvích zemědělství. Samozřejmostí je jejich důkladné testování před uvedením do výroby.

Mitas TR-04
Traktorové pneumatiky Mitas TR-04 určené pro zemědělské použití jsou opatřeny všestranným dezénem s vynikajícím záběrem v terénu. Jejich konstrukce rovnoměrně rozkládá tlak na podloží, nabízí skvělou trakci a výbornou stabilitu, stejně jako dobrou směrovou kontrolu v náročných jízdních podmínkách.

Mitas TF-03
Univerzální pneumatika pro přední nápravu traktoru Mitas TF-03 disponuje dezénem s bočními prvky a velmi silnými žebry v oblasti ramen. Nabízí vysokou spolehlivost, stabilitu a skvělou ovladatelnost na silnici i v terénu.

Mitas TD-13
Klasické traktorové pneumatiky Mitas TD-13 s ověřeným designem jsou vhodné pro zemědělská i lesnická vozidla. Vykazují dobré trakční vlastnosti i skvělou odolnost.

 

Kombajny

Obutí Mitas pro sklizňové stroje se vyznačuje vyspělou konstrukcí a maximální spolehlivostí. Vykazuje vysokou flexi, poskytuje maximální nosnost spolu s vynikající trakcí, umožňuje nízký tlak a díky velkým kontaktním plochám má také vysokou přilnavost. Díky těmto vlastnostem šetří při sklizni čas i palivo.

Mitas AC 70 H
Pneumatika pro poháněná kola sklizňové techniky AC 70 H se vyznačuje vysokou nosností a nízkým tlakem huštění. Její vysoký výkon při polních pracích pomáhá k vysoké produktivitě a i hospodárnosti. Díky větší kontaktní ploše účinně rozkládá tlak na zem a minimálně tak zatěžuje půdní struktury, při přesunech na silnici vykazuje nízké vibrace a přispívá k hladké jízdě.

 

Zemědělská dopravní technika

Časem prověřené a spolehlivé radiální a diagonální pneumatiky Mitas pro dopravní techniku mají pozitivní vliv na spotřebu paliva, pohodlí obsluhy i rychlost práce. Vhodné jsou k širokému využití u dopravní techniky, jako jsou přívěsy, valníky, překládací vozy, cisterny či komunální vozidla.

Mitas IM-04
Diagonální pneumatiky pro přívěsy Mitas IM-04 jsou vybaveny moderním univerzálním dezénem s širokým využitím v zemědělské produkci. Vhodné jsou zejména pro přívěsy – jsou totiž nákladově efektivní a jízda po silnici je s nimi plynulá, bez vibrací, a tedy i méně hlučná a více komfortní.

 

Postřikovače a rozmetadla

Mezi nejžádanější pneu tradiční české značky Mitas patří obutí pro postřikovače a rozmetadla. Jejich předností je odolná konstrukce, která nabízí vysokou nosnost a přepravní rychlost až 65 km/h. Vyvinuty jsou speciálně pro práci mezi řádky tak, aby nedošlo k poškození osiva, kořenového systému či samotných rostlin. S přehledem zvládají řádkové pletí, hnojení, postřiky i další zemědělské činnosti.

Mitas AC 90 Row Cop
Úzké radiální pneumatiky Mitas AC 90 jsou vhodné především pro řádkovou kultivaci. Jejich zúžená šířka usnadňuje jízdu mezi řádky bez poškození rostlin – zaoblení ramen i záběrových zubů v kombinaci s výškou plášťů naopak pomáhá k jejich ochraně a to včetně semen. Záběrové zuby jsou navíc dostatečně vysoké a poskytují vynikající trakci, dobrou směrovou stabilitu a vysokou přesnost řízení. Prokluz i v obtížných provozních podmínkách snižují její samočistící schopnosti.

 

Lesnická technika

Tyto pneumatiky jsou určené pro těžké lesní traktory, které pracují v těch nejnáročnějších podmínkách, které jsou zcela odlišné od podmínek na polích, a které vyžadují především vysokou odolnost. Proto mají pneumatiky Mitas pro lesní techniku zesílenou konstrukci a odolné běhounové směsi, které zaručují jejich silnou rezistenci proti propíchnutí. Vhodné jsou pro použití při lesních pracích i pro náročné úkony v zemědělství.

Mitas TL-01
Zemědělsko-lesnické pneumatiky Mitas TL-01 jsou odolným obutím s vysokou odolností vůči průrazu, kterou zajišťuje jejich zesílená konstrukce a odolná běhounová směs. Speciálně vyvinutý vzorek nabízí silný záběr, který ještě více posilují velmi dobré samočistící schopnosti pneumatiky. Lesnické pneu Mitas TL-01 vykazuje vysokou nosnost a tedy i vysokou dopravní kapacitu. Je ideální k širokému využití nejen v lesnictví, ale také pro náročné polní práce.